Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z niewielkim dodatkiem dyni.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 49
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 152
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9102
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 49
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 152
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9102
Składniki
Odlany z wody twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy puree dyniowe. Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej. Pieczemy około 70 minut w 160 C.