Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z niewielkim dodatkiem dyni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2263
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1380
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 514
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3553
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1209
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2263
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1380
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 514
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3553
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1209
Składniki
Odlany z wody twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy puree dyniowe. Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej. Pieczemy około 70 minut w 160 C.