Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypieki z dodatkiem dyni mają piękny kolor i ciekawy smak. Dzisiaj sernik z niewielkim dodatkiem dyni.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 553
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 553
Składniki
Odlany z wody twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy puree dyniowe. Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej. Pieczemy około 70 minut w 160 C.