Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z jabłeczną wkładką"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Utrzeć 15 dag masła z 15 dag cukru i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, kolejno dodawać 4 jajka, a na końcu twaróg i mąkę ziemniaczaną.
Marcepan drobno pokroić. Dodać do niego 15 dag masła, 12,5 dag cukru, 25 dag mąki pszennej oraz 1 jajko. Szybko zagnieść kruszonkę i włożyć ją do lodówki. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie cząstki, skropić je sokiem cytrynowym.
Przygotować spód ciasta: pozostałe masło utrzeć z solą, resztą cukru i cukrem wanilinowym. Wbić 4 jajka, dodać resztę mąki pszennej z proszkiem do pieczenia.
Szybko wymieszać mikserem. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Rozłożyć połowę jabłek. Przykryć je masą serową.
Na niej ułożyć resztę jabłek i posypać marcepanową kruszonką. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 40-50 minut. Podawać, np. z bitą śmietaną.
Czas przygotowania: około 105 minutŹródło: Życie na gorąco