Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jogurtów greckich to sposób na przygotowanie idealnie kremowego, cudownie delikatnego sernika, który z pewnością każdemu przypadnie do gustu. Ma zdecydowanie lżejszą i delikatniejszą konsystencję w porównaniu do klasycznego sernika na twarogu, a do tego jest prosty i szybki w wykonaniu - wystarczy wymieszać składniki w misce i przelać ciasto do formy.
Tortownica 20 cm
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1419
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8774
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3149
Polecam.
Odsłon: 1955
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1419
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8774
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3149
Polecam.
Odsłon: 1955
Składniki
Herbatniki zmiel w melakserze. Masło rozpuść. Połącz herbatniki z roztopionym masłem.
Spód tortownicy o średnicy ok 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Herbatniki połączone z masłem wyłóż na spód formy. Powierzchnię wyrównaj.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka połącz z cukrem i cukrem waniliowym. Składniki energicznie wymieszaj. Do puszystej masy jajecznej dodaj jogurty, wlej olej i wsyp budynie. Składniki wymieszaj do połączenia.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek dodaj do masy jogurtowej. Ciasto wymieszaj delikatnie łyżką.
Masę jogurtową wylej na spód z herbatników.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni (grzałka góra-dół). Sernik na jogurtach greckich piecz przez około 60 minut. Upieczony studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.