Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownicę 16cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane ciasteczka kakaowej. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu przygotowujemy mus. W rondelku zagotowujemy porzeczki. Dodajemy rozpuszczona żelatynę i łączymy z zblendowanymi owocami. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15825
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4793
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 520
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15825
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4793
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 520
Składniki
Tortownicę 16cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane ciasteczka kakaowej. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu przygotowujemy mus. W rondelku zagotowujemy porzeczki. Dodajemy rozpuszczona żelatynę i łączymy z zblendowanymi owocami. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!