Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z karmelizowanymi jabłkami"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 158
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 158
Składniki
Ciasto: zagnieć. Chłodź 30 minut. Ciastem wylep blaszkę.
Masa: twaróg zmiel, zmiksuj z jajkami i cukrem. Budyń wymieszaj z mlekiem, wlej do sera. Dodaj śmietanę, kaszę mannę i olejek, zmiksuj. Wylej na ciasto, wyrównaj.
Jabłka obierz, pokrój na grube plastry, wytnij gniazda nasienne. Sok pomarańczowy zagotuj, wrzuć jabłka, podduś. Ostudź, osącz, ułóż na serniku. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 55 minut w temp. 180°C.
Pobawiłam się smakami... i oto proszę – wyszło cudo! Przepis przysłała Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Chwila dla Ciebie