Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kolcami wbrew swojej nazwie zachęca swoim wyglądem do wypróbowania. Pysznie czekoladowy, a do tego kremowy w środku.
Blacha 36 x 24 cm
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4820
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44853
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 475
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4820
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44853
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 475
Składniki
Zrób spód. Do garnka włóż margarynę, dodaj cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy. Podgrzewaj, mieszając, aż składniki się połączą. Gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Odlej teraz pół szklanki przygotowanej masy czekoladowej, bo będzie służyć jako polewa. Ostudź.
Do ostudzonej pozostałej masy dodaj 4 żółtka i zmiksuj całość na jednolitą masę. Przesiej mąkę z proszkiem i delikatnie wmieszaj ją do przygotowanej masy. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Delikatnie wmieszaj je do ciasta szpatułką.
Przygotuj masę. Masło roztop w rondelku. Białka oddziel od żółtek i ubij je z odrobiną soli na sztywno. Żółtka z kolei utrzyj z cukrem na jasną i puszystą masę, a następnie wlej do nich roztopione masło i dodaj proszek budyniowy. Zmiksuj całość. Następnie na koniec delikatnie wmieszaj białka.
Na dno blachy o wielkości około 36 x 24 cm wyłożonej papierem, wyłóż najpierw ciemne ciasto. Następnie wlej masę serową. Całość umieść w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni Celsjusza na około 80 minut.
Jeśli polewa w tym czasie stwardniała, podgrzej ją. Łyżką rozsmaruj nierównomiernie na ostudzonym serniku, robiąc ruchy do góry. Dzięki temu powstanie sernik z kolcami.