Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno to pyszny i orzeźwiający deser. Warto go przygotować zwłaszcza latem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1292
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4087
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1037
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1292
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4087
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1037
Składniki
Galaretkę agrestową, truskawkową i 1 pomarańczową (każdą oddzielnie) rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody. Galaretkę agrestową i truskawkową wlać do głębokich talerzy i gdy stężeją pokroić w kostkę. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym w mikserze na jednolitą masę. Dodać przestudzoną, płynną galaretkę pomarańczową, zmiksować. Wsypać kolorowe kostki galaretek, rodzynki i, skórkę pomarańczową, kilka kropel aromatu pomarańczowego, przemieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na dno wsypać pokruszone herbatniki. Wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć owoce. Rozpuścić galaretkę pomarańczową wg przepisu na opakowaniu. Owoce na serniku zalać owoce tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki. Ciasto pokroić po całkowitym stężeniu.