Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno to pyszny i orzeźwiający deser. Warto go przygotować zwłaszcza latem.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3534
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14859
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3534
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14859
Składniki
Galaretkę agrestową, truskawkową i 1 pomarańczową (każdą oddzielnie) rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody. Galaretkę agrestową i truskawkową wlać do głębokich talerzy i gdy stężeją pokroić w kostkę. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym w mikserze na jednolitą masę. Dodać przestudzoną, płynną galaretkę pomarańczową, zmiksować. Wsypać kolorowe kostki galaretek, rodzynki i, skórkę pomarańczową, kilka kropel aromatu pomarańczowego, przemieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na dno wsypać pokruszone herbatniki. Wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć owoce. Rozpuścić galaretkę pomarańczową wg przepisu na opakowaniu. Owoce na serniku zalać owoce tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki. Ciasto pokroić po całkowitym stężeniu.