Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno to pyszny i orzeźwiający deser. Warto go przygotować zwłaszcza latem.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 387
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 387
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Galaretkę agrestową, truskawkową i 1 pomarańczową (każdą oddzielnie) rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody. Galaretkę agrestową i truskawkową wlać do głębokich talerzy i gdy stężeją pokroić w kostkę. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym w mikserze na jednolitą masę. Dodać przestudzoną, płynną galaretkę pomarańczową, zmiksować. Wsypać kolorowe kostki galaretek, rodzynki i, skórkę pomarańczową, kilka kropel aromatu pomarańczowego, przemieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na dno wsypać pokruszone herbatniki. Wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć owoce. Rozpuścić galaretkę pomarańczową wg przepisu na opakowaniu. Owoce na serniku zalać owoce tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki. Ciasto pokroić po całkowitym stężeniu.