Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno to pyszny i orzeźwiający deser. Warto go przygotować zwłaszcza latem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3685
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3685
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Galaretkę agrestową, truskawkową i 1 pomarańczową (każdą oddzielnie) rozpuścić w połowie zalecanej ilości wody. Galaretkę agrestową i truskawkową wlać do głębokich talerzy i gdy stężeją pokroić w kostkę. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym w mikserze na jednolitą masę. Dodać przestudzoną, płynną galaretkę pomarańczową, zmiksować. Wsypać kolorowe kostki galaretek, rodzynki i, skórkę pomarańczową, kilka kropel aromatu pomarańczowego, przemieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na dno wsypać pokruszone herbatniki. Wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć owoce. Rozpuścić galaretkę pomarańczową wg przepisu na opakowaniu. Owoce na serniku zalać owoce tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki. Ciasto pokroić po całkowitym stężeniu.