Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na kruszące, szybki i prosty w przygotowaniu a smakuje wybornie polecam wypróbować .
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33543
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 133
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 255
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33543
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 133
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 255
Składniki
Kruszonka Mąkę przesiej z kakao do miski, dodaj cukier i roztopione masło wymieszaj łyżką a następnie zagnieść kruszonkę. Wstaw do lodówki .
Masa serowa Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, śmietanę, budyń, sok i skórkę z cytryny i ser. Wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż 3/4 kruszonki, lekko wyrównaj i ugnieść, wylej masę serową na wierzch posyp pozostałą kruszonkę . Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st.