Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na kruszące, szybki i prosty w przygotowaniu a smakuje wybornie polecam wypróbować .
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Składniki
Kruszonka Mąkę przesiej z kakao do miski, dodaj cukier i roztopione masło wymieszaj łyżką a następnie zagnieść kruszonkę. Wstaw do lodówki .
Masa serowa Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, śmietanę, budyń, sok i skórkę z cytryny i ser. Wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż 3/4 kruszonki, lekko wyrównaj i ugnieść, wylej masę serową na wierzch posyp pozostałą kruszonkę . Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st.