Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z makiem"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 223
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 76
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 500
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 223
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 76
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 500
Składniki
ciasta zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki. Wylep ciastem blachę. Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.
Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy. Utrzyj go z cukrem i żółtkami. Dodaj aromat i bułkę oraz pianę z białka. Nałóż na ciasto.
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodawaj po łyżce sera. Delikatnie dodaj pianę z białek. Masę serową wyłóż na makową. Piecz godzinę w temperaturze 180°C.Źródło: Takie jest życie