Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, 1 jajkiem i masłem. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 45 minut. Maliny rozmroź, zmiksuj z łyżeczką cukru. Obydwa sery utrzyj z resztą cukru, budyniem i 4 jajkami. Dodaj sok z cytryny. Masę rozdziel. Jedną część wymieszaj z musem malinowym.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto rozwałkuj, plackiem wylep formę. Na spód nałóż na przemian porcje masy jasnej i różowej. Przemieszaj. Piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź. Śmietanę ubij, zrób z niej rozetki na serniku. Udekoruj syropem i płatkami migdałowymi.
ok. 1 godziny i 15 minut. Chłodzenie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 350 kcal.Źródło: Tina