Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, 1 jajkiem i masłem. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 45 minut. Maliny rozmroź, zmiksuj z łyżeczką cukru. Obydwa sery utrzyj z resztą cukru, budyniem i 4 jajkami. Dodaj sok z cytryny. Masę rozdziel. Jedną część wymieszaj z musem malinowym.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto rozwałkuj, plackiem wylep formę. Na spód nałóż na przemian porcje masy jasnej i różowej. Przemieszaj. Piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź. Śmietanę ubij, zrób z niej rozetki na serniku. Udekoruj syropem i płatkami migdałowymi.
ok. 1 godziny i 15 minut. Chłodzenie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 350 kcal.Źródło: Tina