Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10085
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5307
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 693
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10085
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5307
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 693
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, 1 jajkiem i masłem. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 45 minut. Maliny rozmroź, zmiksuj z łyżeczką cukru. Obydwa sery utrzyj z resztą cukru, budyniem i 4 jajkami. Dodaj sok z cytryny. Masę rozdziel. Jedną część wymieszaj z musem malinowym.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto rozwałkuj, plackiem wylep formę. Na spód nałóż na przemian porcje masy jasnej i różowej. Przemieszaj. Piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź. Śmietanę ubij, zrób z niej rozetki na serniku. Udekoruj syropem i płatkami migdałowymi.
ok. 1 godziny i 15 minut. Chłodzenie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 350 kcal.Źródło: Tina