Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek na chrupiącym spodzie. Polecam przepis :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Składniki
Sposób przygotowania spodu; Mąkę i cukier wysypać na blat. Dodać zimną margarynę. Posiekać nożem i zagnieść rękami. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie, ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160* ok. 20 minut.
Sernik ; Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ser. Po połączeniu masła z serem dodajemy po jednym żółtku, cukier puder, cukier waniliowy oraz skrobię ziemniaczaną. Na końcu do masy dajemy ubite na sztywno białka. Mieszamy delikatnie szpatułką. Sernik wylewamy na upieczone zimne ciasto. Pieczemy w 180 * ok 40 minut. masy sezamową i karobową mieszamy ze sobą i smarujemy nią upieczone i wystudzone ciasto. Smacznego.