Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny serniczek bez sera. Tym razem z głównym udziełem mleka.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Składniki
Mąkę zmieszać z cukrami i wymieszać ze sztywno ubitą pianą. Produkty lekko wymieszać i włożyć do formy natłuszczonej i wyspanej wiórkami. Piec w temperaturze 170°C około 30 minut.
Do gotującego się mleka dodać rozmącone żółtka ze śmietaną. Gotować, stale mieszając do utworzenia się sera. Zestawić serek na chwilę z ognia, następnie wylać na sitko i pozostawić na 2 godziny. Masła utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo serek ucierając na gładką masę. Rozdzielić masę na dwie części, do jednej dodać kakao z bardzo drobno posiekaną czekoladą, a do drugiej aromat.
Wyłożyć dwiema warstwami na wcześniej upieczony białkowy biszkopt,
ułożyć dowolne owoce sezonowe, zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce.