Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozpływający się w ustach i odpowiednio słodki sernik z czterech składników. Nie dość, że składa się z małej ilości składników to jeszcze robi się go w kilka minut plus pieczenie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6896
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5089
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6896
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5089
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Składniki
Na początku oddzielamy jajka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę odstawiamy. Do żółtek dodajemy mleko zagęszczone, twaróg sernikowy oraz budynie. Całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo ubitą pianę i całość delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jeżeli chcemy możemy ułożyć na spód biszkopty lub herbatniki. Sernik pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Gotowe