Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozpływający się w ustach i odpowiednio słodki sernik z czterech składników. Nie dość, że składa się z małej ilości składników to jeszcze robi się go w kilka minut plus pieczenie.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4459
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 373
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 9514
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 103
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1604
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4459
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 373
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 9514
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 103
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1604
Składniki
Na początku oddzielamy jajka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę odstawiamy. Do żółtek dodajemy mleko zagęszczone, twaróg sernikowy oraz budynie. Całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo ubitą pianę i całość delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jeżeli chcemy możemy ułożyć na spód biszkopty lub herbatniki. Sernik pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Gotowe