Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z musem malinowym"
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Składniki
Herbatniki rozdrobnij blenderem lub wałkiem na drobny pył. Dodaj roztopione masło, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wylep dno. Wstaw do lodówki na 30 min.
Margarynę lub masło roztop, wystudź. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem tak długo, aż cukier się rozpuści. Wciąż miksując, dodaj roztopiony tłuszcz oraz serek homogenizowany. Następnie dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj, by nie było grudek.
Maliny rozgnieć widelcem lub rozdrobnij blenderem. Masę serową wylej na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównaj łyżką. Łyżeczką od herbaty wyłóż na wierzch masy serowej mus malinowy. Wykałaczką lub widelcem rozprowadź mus po całej powierzchni, tworząc wzorki. Piekarnik nagrzej do 150° C, wstaw tortownicę, piecz ok. 75 minut.
Sernik wystudź w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
Tuż przed podaniem wierzch posyp płatkami migdałowymi.
110 minut Porcja: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie