Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty sernik z musem malinowy na czekoladowym brownie
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1483
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 155
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1483
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 155
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Czekoladę roztopić i ostudzone połączyć z masłem. Oddzielnie ubić jajko na pianę. Przesianą mąkę dodajemy do masy czekoladowej oraz ubitą pianę a na końcu żółtko. Brownie pieczemy w tortownicy o wym.26 cm przez 8 minut w temperaturze 175C góra- dół
Maliny chwile gotujemy w garnuszku z cukrem, następnie przecieramy przez sitko by pozbyć się pestek. Uzyskany mus będziemy tworzyć wzorki na serniku a reszta jako polewa do sernika.
Twaróg trzeba zmielić dwukrotnie. Wszystkie składniki przekładamy do miski z twarogiem i miksujemy. Gotową masę serową wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch sernika wykładamy po łyżeczce mus malinowy a wykałaczką zrobić ósemki lub wzorki. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 175C góra-dół przez 15 minut, następnie zmniejszamy do temperatury 120C i pieczemy przez 90 minut. Sernik po upieczeniu wkładamy do lodówki na całą noc, Gotowy polewamy musem malinowym. Smacznego!!