Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty sernik z musem malinowy na czekoladowym brownie
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1409
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 313
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1043
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1409
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 313
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1043
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Czekoladę roztopić i ostudzone połączyć z masłem. Oddzielnie ubić jajko na pianę. Przesianą mąkę dodajemy do masy czekoladowej oraz ubitą pianę a na końcu żółtko. Brownie pieczemy w tortownicy o wym.26 cm przez 8 minut w temperaturze 175C góra- dół
Maliny chwile gotujemy w garnuszku z cukrem, następnie przecieramy przez sitko by pozbyć się pestek. Uzyskany mus będziemy tworzyć wzorki na serniku a reszta jako polewa do sernika.
Twaróg trzeba zmielić dwukrotnie. Wszystkie składniki przekładamy do miski z twarogiem i miksujemy. Gotową masę serową wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch sernika wykładamy po łyżeczce mus malinowy a wykałaczką zrobić ósemki lub wzorki. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 175C góra-dół przez 15 minut, następnie zmniejszamy do temperatury 120C i pieczemy przez 90 minut. Sernik po upieczeniu wkładamy do lodówki na całą noc, Gotowy polewamy musem malinowym. Smacznego!!