Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z orzechowym wierzchem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ciastka pokrusz. Masło rozpuść w garnku i wymieszaj z okruszkami ciastek. Na dnie tortownicy połóż papier do pieczenia i wyłóż masę. Wstaw do lodówki.
Cukier utrzyj z masłem na puszystą masę. Dodaj żółtka i zmiksuj. Porcjami dodawaj twaróg i mąkę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i połącz z masą.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz godzinę w temperaturze 170°C.
Orzechy upraż na suchej patelni, lekko wystudź. Wymieszaj je z miodem i wyłóż na wierzch sernika.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień