Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z orzechowym wierzchem"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Składniki
Ciastka pokrusz. Masło rozpuść w garnku i wymieszaj z okruszkami ciastek. Na dnie tortownicy połóż papier do pieczenia i wyłóż masę. Wstaw do lodówki.
Cukier utrzyj z masłem na puszystą masę. Dodaj żółtka i zmiksuj. Porcjami dodawaj twaróg i mąkę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i połącz z masą.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz godzinę w temperaturze 170°C.
Orzechy upraż na suchej patelni, lekko wystudź. Wymieszaj je z miodem i wyłóż na wierzch sernika.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień