Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik pieczony z wiśniami, przykryte oraz ze spodem zrobionym z ciasta typu żebra.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy mikserem, wsypujemy cukier, stopniowo dodajemy żółtka, wlewamy olej oraz mleko. 2. Mąkę mieszamy z proszek do pieczenia i dodajemy partiami do ciasta. 3. Ciasto dzielimy na połowę, do jednej połowy wsypujemy kakao i łyżką mieszamy. 4. Połowę ciasta białego wylewamy na dno tortownicy na przemian z połową cista ciemnego. Podpiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut.
5. Serek twarogowy miksujemy mikserem razem z jajkami, śmietaną budyniem w proszku oraz cukrem.
6. Na podpieczone ciasto układamy połowę wiśni.
7. Następnie wylewamy masę twarogową i układamy pozostałe wiśnie.
8. Podpiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C. 9. Wyjmujemy ciasto i wlewamy pozostałe ciasto białe na przemian z ciastem ciemnym. 10. Ponownie pieczemy 30 minut w 180 °C. 11. Ciasto po upieczeniu studzimy.
12. Gotowe. 13. Smacznego