Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na kruchym cieście i taką kruszonką. Sernik z powidłami śliwkowymi, wyszedł winny i pyszny.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i śmietaną. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ciasto klejące to maczać palce w mące.
Surowe ciasto posmarować powidłami.
masa-Żółtka zmiksować z cukrem i serem. Budynie rozmieszać ze śmietaną i dodać do masy serowej. Białka z ciasta i te ubić ze szczyptą soli a potem resztą cukru. Porcjami wkręcić do masy serowej za pomocą łopatki. Masę przełożyć do blaszki i rozsmarować.
kruszonka- Pozostawione ciasto porozkładać jako kruszonkę. Maczać palce w mące jak ciasto się klei, albo robić to dwoma łyżeczkami. Jedną nabierać a drugą ściągać.
Piec ok.60-70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno by brązowiało. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje.