Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam sernik z przepisu mojej babci. Prosty a za razem bardzo smaczny, szybko znika z talerza. Myślę że zaspokoi swoim smakiem niejedno podniebienne. Polecam
mikser, miska, tortownica , widelec
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54665
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2901
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 601
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 600
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54665
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2901
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 601
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 600
Składniki
Ciasto; Podane składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim przygotowaną delikatnie wysmarowana tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę. Ciasto nakłuwamy widelcem i delikatnie oprószamy mąką. Masa serowa; Jajka ubić razem z cukrem do białości, dodać masło i ucierając porcjami dodawać ser , proszek budyniowy , kaszę manną oraz sok z cytryny i oprószone mąką rodzynki. Po wymieszaniu masę serową wyłożyć na ciasto kruche . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik polać lukrem i posypać kolorową posypką cukrową. Smacznego.
Po upieczeniu i wystudzony gotowy do podania.
Sernik gotowy do podania.