Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam sernik z przepisu mojej babci. Prosty a za razem bardzo smaczny, szybko znika z talerza. Myślę że zaspokoi swoim smakiem niejedno podniebienne. Polecam
mikser, miska, tortownica , widelec
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2443
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3591
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13063
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2443
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3591
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4436
Składniki
Ciasto; Podane składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim przygotowaną delikatnie wysmarowana tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę. Ciasto nakłuwamy widelcem i delikatnie oprószamy mąką. Masa serowa; Jajka ubić razem z cukrem do białości, dodać masło i ucierając porcjami dodawać ser , proszek budyniowy , kaszę manną oraz sok z cytryny i oprószone mąką rodzynki. Po wymieszaniu masę serową wyłożyć na ciasto kruche . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik polać lukrem i posypać kolorową posypką cukrową. Smacznego.
Po upieczeniu i wystudzony gotowy do podania.
Sernik gotowy do podania.