Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3175
Składniki
Ciasto: mąkę posiekaj z margaryną, dodaj 10 dkg cukier; śmietanę lub smalec, 2 żółtka; 1 całe jajko; proszek do pieczenia- wszystko zagnieść. Blachę wysmarować lekko margaryną. Wylepić ciastem dno i boki blachy.
Masa serowa: Twaróg, cukier; olej, mleko, 2 jaja całe; żółtka zmiksować. Wsypać do tego cukier waniliowy i budyń jeszcze trochę zmiksować. Wylać masę serową na blachę wyleioną ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. C i piec ok. 50 min na lekko złotawy kolor. Chwilę przed końcem pieczenia ubić pianę na sztywno z pozostałych białek i 1 szkl. cukru. Pianę wyłozyć na upieczony gorący placek i piec jescze ok 10 min.