Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 754
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424924
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 754
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424924
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciacho i wykładamy na dużą blachę.
Ser mielimy dwukrotnie dokładamy żółtka,połowę cukru kryształu,budyń, mąkę kartoflaną i 1 szklankę mleka wyrabiamy na gładką masę i dokładamy resztę mleka i olej,mieszamy
Z 5 białek ubijamy pianę razem z reszta cukru kryształu i delikatnie łączymy z masą serową.Gotową masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 st. około 45 minut.
Po tym czasie z pozostałych białek ubijamy pianę razem z 0,5 szklanki cukru pudru na koniec wmieszać łyżkę mąki kartoflanej i wykładamy na wierzch serniczka i pieczemy jeszcze 15 minut.Ja pozostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia w piekarniku...