Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z truskawkami"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 137
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 503
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 122
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 137
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 503
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 122
Składniki
Galaretkę rozpuść, schłodź. Białka oddziel od żółtek. Zmiksuj twaróg, masło i część cukru. Resztę cukru dodaj do żółtek, utrzyj do białości, dodaj do masy serowej. Wymieszaj kaszę mannę, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dodaj do masy, zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Truskawki umyj, przekrój na połówki, ułóż na wierzchu wystudzonego sernika. Polej je tężejącą galaretką, posyp przesianym cukrem pudrem, udekoruj bezami. Schłodź.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień