Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z żurawiną, bezą i posypką. Sernik wyszedł wilgotny, miękki i pyszny.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 14
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1145
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 183
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 14
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1145
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 183
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
owoce- Rozsmarować na surowym cieście żurawinę.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser, śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie, dodać ekstrakt i zmiksować. Wylać masę na żurawinę.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać kisiel,wymieszać i wyłożyć na masę serową.
kruszonka-Na górę rozsypać tą pozostawioną kruszonkę.
Piec ok. 70 min.w 175*C. Pod koniec przykryć papierem, żeby góra za mocno nie zbrązowiała.
Jak sernik wystygnie to oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.