Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, soczysty sero makowiec.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13159
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4898
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto wstawiamy na 30 minut do zamrażalki. W tym czasie robimy masę z sera i maku. Ucieramy masę serową mikserem - najpierw margarynę, cukier i żółtka, a następnie dodajemy ser i dodatki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy na koniec do masy i delikatnie musimy wymieszać. Ciasto wykładamy na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę, na ciasto wykładamy masę makowa i następnie wykładamy masę serową. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach Celsjusza, środkowa półka, grzałki góra/dół. Upieczony sernik polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!!!