Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy w tym cieście znajdzie coś dla siebie. Ser, mak, bakalie i jabłko. Ser koniecznie z prawdziwą wanilią.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4034
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7128
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4034
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7128
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 24 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, dolewamy zapach rumowy, po wystudzeniu rodzynki odcedzamy i mieszamy z gotowanym makiem. Masę makową doprawiamy posiekanymi orzechami i miodem, na koniec dodajemy ubite białko. Mak wykładamy na ciastka. Jabłko, lub jabłka kroimy w plasterki i rozkładamy na masie makowej.
Na jabłka przekładamy masę serową. Całość pieczemy około 70 minut najpierw w 180 C, potem w 160 C.