Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy w tym cieście znajdzie coś dla siebie. Ser, mak, bakalie i jabłko. Ser koniecznie z prawdziwą wanilią.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 24 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, dolewamy zapach rumowy, po wystudzeniu rodzynki odcedzamy i mieszamy z gotowanym makiem. Masę makową doprawiamy posiekanymi orzechami i miodem, na koniec dodajemy ubite białko. Mak wykładamy na ciastka. Jabłko, lub jabłka kroimy w plasterki i rozkładamy na masie makowej.
Na jabłka przekładamy masę serową. Całość pieczemy około 70 minut najpierw w 180 C, potem w 160 C.