Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy w tym cieście znajdzie coś dla siebie. Ser, mak, bakalie i jabłko. Ser koniecznie z prawdziwą wanilią.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10840
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10840
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4882
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 24 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, dolewamy zapach rumowy, po wystudzeniu rodzynki odcedzamy i mieszamy z gotowanym makiem. Masę makową doprawiamy posiekanymi orzechami i miodem, na koniec dodajemy ubite białko. Mak wykładamy na ciastka. Jabłko, lub jabłka kroimy w plasterki i rozkładamy na masie makowej.
Na jabłka przekładamy masę serową. Całość pieczemy około 70 minut najpierw w 180 C, potem w 160 C.