Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy w tym cieście znajdzie coś dla siebie. Ser, mak, bakalie i jabłko. Ser koniecznie z prawdziwą wanilią.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 24 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, dolewamy zapach rumowy, po wystudzeniu rodzynki odcedzamy i mieszamy z gotowanym makiem. Masę makową doprawiamy posiekanymi orzechami i miodem, na koniec dodajemy ubite białko. Mak wykładamy na ciastka. Jabłko, lub jabłka kroimy w plasterki i rozkładamy na masie makowej.
Na jabłka przekładamy masę serową. Całość pieczemy około 70 minut najpierw w 180 C, potem w 160 C.