Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowo - serowe ciasto.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę, cukier, mąkę ziemniaczaną, kakao, czekoladę w proszku, proszek do pieczenia i sodę wsypać do miski dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajka i wodę. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej masy. Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną okrągłej formy tortownicy.
Twaróg zmiksować do uzyskania jednolitej gęstej masy, następnie dodać cukier puder, aromat, mleko w proszku zmiksować, aż wszystko się dokładnie połączy. Na koniec dodać skórkę pomarańczową według uznania. Tak przygotowaną masę przełożyć do szprycy do wyciskania kremów lub do grubego worka foliowego i odciąć różek o szerokości 3 cm. Zrobić na cieście wzór gwiazdy jak na zdjęciu powyżej. Wstawić formę na środkowy poziom piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 40-55 minut. Dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Upieczone ciasto wyjąć z formy po 10 minutach i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!