Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy, który ma ponad 40 lat. Ciasteczka są mięciutkie, pulchne a do tego bardzo pyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5525
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5525
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Składniki
Ser zmielić przez maszynkę. Mąkę przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko, śmietanę, jajka na koniec dodajemy ser.Wszystko dokładnie wyrobić, zawinąć w folię spożywczą, i odłożyć do lodówki na ok 20 minut aby ciasto odpoczęło. Stolnice obsypać mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Gotowe kładziemy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 10 minut. Przestudzić posypać cukrem pudrem.