Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy, który ma ponad 40 lat. Ciasteczka są mięciutkie, pulchne a do tego bardzo pyszne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112773
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 86
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 207
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112773
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 86
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 207
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 349
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
Ser zmielić przez maszynkę. Mąkę przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko, śmietanę, jajka na koniec dodajemy ser.Wszystko dokładnie wyrobić, zawinąć w folię spożywczą, i odłożyć do lodówki na ok 20 minut aby ciasto odpoczęło. Stolnice obsypać mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Gotowe kładziemy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 10 minut. Przestudzić posypać cukrem pudrem.