Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i smaczne ciasto będzie hitem każdego, letniego weekendu. Serowiec z truskawkami jest idealną propozycją dla tych, którzy nie mogą zdecydować się czy wolą sernik czy też może klasyczne ciasto ucierane. Prosty, smaczny i prosty wypiek, który idealnie pasuje do popołudniowej kawy lub herbaty.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 28
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 192
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 28
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 192
Składniki
Masło lub margarynę rozpuść w rondelku. Odstaw do wystudzenia.
Białka oddziel od żółtek. Ubijaj na wysokich obrotach wraz ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna, dodawaj porcjami cukier. Miksuj dalej aż masa zrobi się błyszcząca, a cukier się rozpuści. Teraz dodawaj po jednym żółtku. Cienkim strumieniem wlej tłuszcz, wymieszaj aż do połączenia składników.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsyp do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż połowę ciasta, drugą na razie zostaw.
Teraz zmiksuj twaróg półtłusty z jajkami, cukrem i budyniem waniliowym. Możesz też całość zblendować. Wyłóż na spód ciasta.
Truskawki umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Poukładaj równomiernie na masie serowej. Przykryj drugą częścią ciasta.
Tak przygotowane ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 50-60 minut.