Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy a efekt spektakularny.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5357
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47803
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5357
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47803
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Składniki
Herbatniki zmielić,wymieszać z rozpuszczonym masłem.Tortownicę[24cm.] wyłożyć papierem do pieczenia,nałożyć przygotowaną masę dociskając lekko do dna.Piec 20 minut w 170 stopniach. Galaretkę rozpuścić w 250 ml.goracej wody,odstawić do wystygnięcia.
Ser utrzeć z sokiem z limonki,cukrem i cukrem waniliowym.Kremówkę ubić na sztywno.Gdy galaretka zacznie tężeć stopniowo dodawać masę serową a następnie ubitą śmietanę.Krem wyłożyć na wcześniej upieczony spód.Na wierzchu ułożyć truskawki .Chłodzić ok.3 godziny.Przed podaniem udekorować świeżymi listkami melisy.