Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy a efekt spektakularny.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85254
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2548
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4001
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7113
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85254
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2548
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4001
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7113
Składniki
Herbatniki zmielić,wymieszać z rozpuszczonym masłem.Tortownicę[24cm.] wyłożyć papierem do pieczenia,nałożyć przygotowaną masę dociskając lekko do dna.Piec 20 minut w 170 stopniach. Galaretkę rozpuścić w 250 ml.goracej wody,odstawić do wystygnięcia.
Ser utrzeć z sokiem z limonki,cukrem i cukrem waniliowym.Kremówkę ubić na sztywno.Gdy galaretka zacznie tężeć stopniowo dodawać masę serową a następnie ubitą śmietanę.Krem wyłożyć na wcześniej upieczony spód.Na wierzchu ułożyć truskawki .Chłodzić ok.3 godziny.Przed podaniem udekorować świeżymi listkami melisy.