Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy a efekt spektakularny.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 474
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2273
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 474
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2273
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Składniki
Herbatniki zmielić,wymieszać z rozpuszczonym masłem.Tortownicę[24cm.] wyłożyć papierem do pieczenia,nałożyć przygotowaną masę dociskając lekko do dna.Piec 20 minut w 170 stopniach. Galaretkę rozpuścić w 250 ml.goracej wody,odstawić do wystygnięcia.
Ser utrzeć z sokiem z limonki,cukrem i cukrem waniliowym.Kremówkę ubić na sztywno.Gdy galaretka zacznie tężeć stopniowo dodawać masę serową a następnie ubitą śmietanę.Krem wyłożyć na wcześniej upieczony spód.Na wierzchu ułożyć truskawki .Chłodzić ok.3 godziny.Przed podaniem udekorować świeżymi listkami melisy.