Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto warstwowe, które sprawdzi się na uroczystości rodzinnej lub imprezie.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 218
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34144
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 522
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3768
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 218
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34144
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 522
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3768
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy, aby powstała jednolita konsystencja. Ciasto dzielimy na 2 części. Formę ( potrzebne dwie ) o wym. 33 x 23 cm smarujemy masłem i wykładamy ciasto. Na patelni rozpuszczamy masło z miodem i cukrem. Dodajemy sezam i mieszamy. Lekko podsmażamy i wykładamy do jednej formy z surowym ciastem. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Na koniec stopniowo dodajemy wiórki kokosowe. Drugi surowy placek smarujemy kilkoma łyżkami dżemu i wykładamy masę białkowo – kokosową. Oba placki pieczemy w temp. 180 – 190 C Przez 30-40 min. Jeśli piekarnik mamy z termoobiegiem pieczemy 20 -25 min. Po upieczeniu placki studzimy. Miękką margarynę na krem miksujemy na najwyższych obrotach razem z cukrem pudrem. Dodajemy pokruszoną chałwę i ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na placek z sezamem wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim placem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego.