Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka proste w wykonaniu i dość szybkie do zrobienia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Delikatnie łyżką wymieszać z mąką, potem z wiórkami, orzechami i posiekaną drobno czekoladą.
Z masy formować placuszki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wstawić do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piec 30 minut. Kiedy wystygną, posypać cukrem pudrem.
Po upieczeniu ciastka z wierzchu są nieco twarde dlatego najlepsze są następnego dnia po upieczeniu.