Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, a do tego pięknie wygląda, może zastąpić tort
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2817
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 600
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 708
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2817
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 600
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 708
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Składniki
pieczemy trzy biszkopty ( dwa białe i jeden ciemny) białka ubij na sztywno , dodaj cukier i ubij , dodaj żółtka - ubij, na koniec dodaj mąkę i proszek . Wlać ciasto na dużą blachę i upiec. w przypadku ciemnego biszkoptu dać trzy łyżki mąki i łyżkę kakao. biszkopt jasny i ciemny zwinąć na ściereczkach w roladę ( mają być wtedy jeszcze letnie podczas zwijania). jeden jasny zostaje jako spód.
krem: szklanke mleka zagotować , w drugiej szklance mleka rozpuścić mąkę , żłółtka, cukier i ugotować budyń. utrzeć masło z margaryną do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu. ucierając dodać spirytus. 1/4 masy zostawić białą , a do reszty dodać cappucino i zmiksować.
ugotowac wiśniową galaretkę w szklance wody wylać na głęboki talerz jak zastygnie pokroić w paski. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szklankach wody.
Foremkę wyłożyć folią aluminiową , dać na spód jasny biszkopt, posmarować go jasną masą , dwie rolady posmarować masą cappucino ( trochę masy zostawić do dekoracji), w środek dać paski z wiśniowej galaretki, zwinąć rolady , ułożyć je w foremce przy ścianach , w środek ułożyć brzoskwinie w dwuch rzędach (przekrojone na pół) i zalać brzoskwinie tężejącą galareką brzoskwiniową, wierzch rolad udekorować szprycą i obłożyć migdałami
więcej zdjęć jest na stronie www.mojegotowanie.pl http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/slimaczki