Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimakowy labirynt z wiśniami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1097
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1097
Składniki
Wiśnie umyj, usuń ogonki, wydryluj pestki. Wymieszaj je z cukrem i mąką. Ostrożnie rozwiń ciasto, pokrój je wszerz na paski szerokości 7 centymetrów. Na każdy pasek wyłóż owoce, dokładnie zlep brzegi ciasta.
Formę do tarty posmaruj masłem i obsyp bułką tartą (lub startą, czerstwą chałką). Układaj w niej rurki dookoła siebie. Zacznij od środka, aby utworzył się ślimak. Roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i posmaruj nim rurki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gorące posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień