Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimakowy labirynt z wiśniami"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1114
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1114
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 684
Składniki
Wiśnie umyj, usuń ogonki, wydryluj pestki. Wymieszaj je z cukrem i mąką. Ostrożnie rozwiń ciasto, pokrój je wszerz na paski szerokości 7 centymetrów. Na każdy pasek wyłóż owoce, dokładnie zlep brzegi ciasta.
Formę do tarty posmaruj masłem i obsyp bułką tartą (lub startą, czerstwą chałką). Układaj w niej rurki dookoła siebie. Zacznij od środka, aby utworzył się ślimak. Roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i posmaruj nim rurki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gorące posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień