Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimakowy labirynt z wiśniami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Wiśnie umyj, usuń ogonki, wydryluj pestki. Wymieszaj je z cukrem i mąką. Ostrożnie rozwiń ciasto, pokrój je wszerz na paski szerokości 7 centymetrów. Na każdy pasek wyłóż owoce, dokładnie zlep brzegi ciasta.
Formę do tarty posmaruj masłem i obsyp bułką tartą (lub startą, czerstwą chałką). Układaj w niej rurki dookoła siebie. Zacznij od środka, aby utworzył się ślimak. Roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i posmaruj nim rurki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gorące posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień