Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimakowy labirynt z wiśniami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28148
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28148
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Wiśnie umyj, usuń ogonki, wydryluj pestki. Wymieszaj je z cukrem i mąką. Ostrożnie rozwiń ciasto, pokrój je wszerz na paski szerokości 7 centymetrów. Na każdy pasek wyłóż owoce, dokładnie zlep brzegi ciasta.
Formę do tarty posmaruj masłem i obsyp bułką tartą (lub startą, czerstwą chałką). Układaj w niej rurki dookoła siebie. Zacznij od środka, aby utworzył się ślimak. Roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i posmaruj nim rurki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gorące posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień