Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwki pod bezą"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Składniki
porcje, czas 30 min; porcja – 190 kcal, cena 1,30 zł.
Przygotuj cztery żaroodporne miseczki lub kokilki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Śliwki op łucz pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na połówki i pozbaw pestek.
Połówki owoców rozłóż do miseczek, posyp kardamonem. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, partiami dosypuj do piany cukier. Miksuj na najwyższych obrotach, aż masa będzie idealnie gładka i lśniąca. Wlej ocet, wsyp mąkę ziemniaczaną. Jeszcze chwilę ubijaj razem.
Przygotowaną pianę rozłóż na owocach. Miseczki wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 10 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 150 stopni dopiekaj deser kolejne 10 minut. Lekko przestudź. Udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Świat kobiety