Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15828
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4794
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 525
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15828
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4794
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 525
Składniki
Śliwki zalać czerwonym winem i moczyć ok. 30 min. Żółtko utrzeć z cukrem ,wymieszać z białym winem ,mąką i oliwą. Białko ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Odstawić na 30 min. Śliwki osączyć a w miejsce pestek włożyć po jednym obranym migdale. Obtoczyć w mące ,zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim oleju. Wyjąć i osuszyć z nadmiaru tłuszczu układając na ręcznik papierowy. Posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.