Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie ciasto. Uwielbiam delicje i lubię umieszczać je w innych ciastach, a to nadaje się do takiego połączenia.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: Margarynę, wodę, kakao i cukier zagotowujemy, a następnie studzimy. Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia mieszamy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Wylewamy na 2 formy 25/36.
Kupki kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Mieszamy i kupkami wykładamy na obydwa ciasta kakaowe. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.
Masa: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy mąki i żółtka, pozostałą ilość zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy mąki, gotujemy do zgęstnienia, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao i alkohol. Przełożenie: Ciasto- masa jasna- delicje jedna koło drugiej- masa z kakao- ciasto- polewa