Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodki Puchatek"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 720
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 720
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, dodając cukier. Kolejno dodaję żółtka. Mieszam z mąkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto piekę w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszce (23 x 33 cm) 35-40 minut w temp. 175oC. Studzę, kroję na dwie części.
Budynie gotuję na mleku z cukrami. Przykrywam folią spożywczą i studzę. Masło ucieram do białości, dodaję po łyżce budyniu. Krem rozsmarowuję na blacie ciasta, przykrywam drugim.
Białą czekoladę topię na parze, studzę. Śmietankę ubijam, dodaję mascarpone i cukier puder. Miksuję z białą czekoladą.
Na wierzchu ciasta rozprowadzam dżem, na nim masę śmietanową. Posypuję startą mleczną czekoladą.
90 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie