Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująco smaczne ciasto bez pieczenia w piekarniku. Delikatne i puszyste ciasto z patelni.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 280
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 280
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
UWAGA! Patelnia, na której robisz ciasto powinna mieć grube dno. Gotować ciasto na najmniejszej mocy kuchenki. Ciasto co jakiś czas można zdjąć z grzania aby na chwilę obniżyć temperaturę. Trzymać na nie oko!
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek dodać olej i mleko. Składniki dobrze połączyć mieszając. Dodać skórkę z cytryny i przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Nutelle rozpuść, w garnuszku lub mikrofali, do momentu aż będzie płynna. Gotowe ciasto wylać na patelnię wysmarowaną masłem. Patelnia o średnicy 24 cm. Patelnię można wyłożyć pergaminem.
Na wierzchu ciasta, małą strużką, rozlać płynną Nutelle, i kilka razy przeciągać po cieście wykałaczką, aby lekko wymieszać obie masy. Następnie patelnię nakryć pokrywką i ciasto gotować na najmniejszym grzaniu przez około 35 minut lub do suchego patyczka. Ciasto z tego przepisu można również upiec w piekarniku. Smacznego!