Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująco smaczne ciasto bez pieczenia w piekarniku. Delikatne i puszyste ciasto z patelni.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 83
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20346
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 258
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 59
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 83
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20346
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 258
Składniki
UWAGA! Patelnia, na której robisz ciasto powinna mieć grube dno. Gotować ciasto na najmniejszej mocy kuchenki. Ciasto co jakiś czas można zdjąć z grzania aby na chwilę obniżyć temperaturę. Trzymać na nie oko!
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek dodać olej i mleko. Składniki dobrze połączyć mieszając. Dodać skórkę z cytryny i przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Nutelle rozpuść, w garnuszku lub mikrofali, do momentu aż będzie płynna. Gotowe ciasto wylać na patelnię wysmarowaną masłem. Patelnia o średnicy 24 cm. Patelnię można wyłożyć pergaminem.
Na wierzchu ciasta, małą strużką, rozlać płynną Nutelle, i kilka razy przeciągać po cieście wykałaczką, aby lekko wymieszać obie masy. Następnie patelnię nakryć pokrywką i ciasto gotować na najmniejszym grzaniu przez około 35 minut lub do suchego patyczka. Ciasto z tego przepisu można również upiec w piekarniku. Smacznego!