Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! łatwe!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 124
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8690
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155404
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1173
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 124
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8690
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155404
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1173
Składniki
Uformowane gałki lodów układamy na owiniętej w folię aluminiową desce do krojenia. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
Jajka ubijamy z cukrem pudrem.
Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( dokładnie! )Czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ".
Wstawiamy na kolejną godzinę do zamrażarki.
W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej.
Każdą kulkę ( osobno! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor.
Podajemy np. z sosem adwokatowym lub musem truskawkowym.Pycha!!!
Z zewnątrz chrupiąca kokosowa skórka , a w środku zimne kremowe nadzienie ...