Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , śmietankowe ciasteczka z mnóstwem chrupiących orzechów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Orzechy chwilę prażymy a następnie drobniutko siekamy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko i parę kropli olejku śmietankowego. Dobrze mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z solą.Mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.Białko ubijamy.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurzamy w białku, a następnie w poszatkowanych orzechach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut.