Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , śmietankowe ciasteczka z mnóstwem chrupiących orzechów!
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 86
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 179
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9169
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 86
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 179
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9169
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Orzechy chwilę prażymy a następnie drobniutko siekamy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko i parę kropli olejku śmietankowego. Dobrze mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z solą.Mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.Białko ubijamy.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurzamy w białku, a następnie w poszatkowanych orzechach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut.