Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche , śmietankowe ciasteczka z mnóstwem chrupiących orzechów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 119
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 91
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 226
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 119
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 91
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 226
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Orzechy chwilę prażymy a następnie drobniutko siekamy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko i parę kropli olejku śmietankowego. Dobrze mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z solą.Mieszamy do połączenia składników.Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.Białko ubijamy.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurzamy w białku, a następnie w poszatkowanych orzechach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12-15 minut.