Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na święta, uroczystości, przykryte śliwkami zatopionymi w czekoladzie z dodatkiem masy śmietankowej.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem.
2. Dodajemy cukier.
3. Następnie żółtka.
4. W misce mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.
5. Delikatnie wsypujemy do masy jajecznej i łyżką mieszamy.
6. Wykładamy na blaszkę. 7. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
8. Śliwki moczymy w ciepłej wodzie. 9. Galaretki żółte rozpuszczamy w 1 szk. wody i studzimy.
10. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.
11. Dodajemy serki homogenizowane.
12. Następnie ubijając nadal wlewamy powoli galaretkę.
13. Biszkopt kroimy na połowę, jedną część wkładamy do blaszki.
14. Polewamy masą.
15. Następnie układamy drugą część biszkoptu.
16. Śliwki drobno kroimy.
17. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy ½ szk. wody.
18. Śmietanę wlewamy do rondelka i podgrzewamy.
19. Dodajemy czekoladę.
20. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy galaretkę.
21. Na koniec wkładamy śliwki i studzimy.
22. Polewą smarujemy biszkopt
23. Ciasto gotowe. 24. Smacznego.