Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,szybkie i tanie ciacho.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
250 ml śmietanki i 250 ml jogurtu ubijamy z cukrem. Dodajemy wypestkowane czereśnie ,całość mieszamy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wylewamy do wyłożonej na spodzie biszkoptami tortownicy. Wkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą śmietankę i jogurt ubijamy wraz z cukrem waniliowym ,cukrem i syropem barmańskim ,waniliowym. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie masę z nią mieszamy. Wylewamy na stężałą masę z czereśniami. Na wierzch układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia. Ulubioną galaretkę rozprowadzamy w gorącej wodzie ,lekko studzimy i wylewamy na wierzch śmietanowca.