Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima nie odpuszcza, więc i w kuchni musi się ona pojawić. Zapraszam na korzenne babeczki opruszone cukrem pudrem niczym śnieg. Dzięki wkrojeniu do ciasta owoców babeczki są bardzo wilgotne. Myślę, że zasmakują każdemu. :)
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 95
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 97
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 639
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 95
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 97
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 639
Składniki
Jabłka i gruszki dokładnie umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Po chwili przesiać przez sitko wszystkie sypkie produkty, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować (najlepiej na początku zmniejszyć obroty). Gdy wszystkie składniki się połączą dodać pokrojone owoce i delikatnie wymieszać. Całość przelać do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości i piec w temp. 150-180 stopni przez ok. 30 min. (do suchego patyczka). Gdy babeczki ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)