Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima nie odpuszcza, więc i w kuchni musi się ona pojawić. Zapraszam na korzenne babeczki opruszone cukrem pudrem niczym śnieg. Dzięki wkrojeniu do ciasta owoców babeczki są bardzo wilgotne. Myślę, że zasmakują każdemu. :)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 175
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 175
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Składniki
Jabłka i gruszki dokładnie umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Po chwili przesiać przez sitko wszystkie sypkie produkty, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować (najlepiej na początku zmniejszyć obroty). Gdy wszystkie składniki się połączą dodać pokrojone owoce i delikatnie wymieszać. Całość przelać do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości i piec w temp. 150-180 stopni przez ok. 30 min. (do suchego patyczka). Gdy babeczki ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)