Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do niego piekarnika, a jej przeplatające się warstwy pozwalają na odkrywanie wielu smaków.
Tortownica 22 cm
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421280
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2014
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421280
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2014
Składniki
Mocno schłodzone mascarpone i śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier. Ubijaj tak długo aż będzie puszysty i sztywny krem. Nie miksuj dłużej. Posiekaj cukierki orzechowe i dołóż do kremu. Wymieszaj szpatułką tylko do połączenia.
Na spód okrągłej formy o średnicy 22 cm rozłóż herbatniki. Na nie wyłóż połowę puszki masy kajmakowej. Przykryj ponownie herbatnikami. Równomiernie rozprowadź połowę kremu śmietanowego z cukierkami. Przykryj herbatnikami. Rozsmaruj resztę masy kajmakowej, ułóż kolejną warstwę herbatników i masy śmietanowej.
Orzechy posiekaj bardzo drobno, najlepiej z pomocą blendera albo rozdrabniacza. Powinny mieć konsystencję okruszków. To samo zrób z pozostałą częścią herbatników. Posyp wierzch ciasta Śnieżynka bez pieczenia. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin.