Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do niego piekarnika, a jej przeplatające się warstwy pozwalają na odkrywanie wielu smaków.
Tortownica 22 cm
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 995
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2339
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1270
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 995
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2339
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1270
Składniki
Mocno schłodzone mascarpone i śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier. Ubijaj tak długo aż będzie puszysty i sztywny krem. Nie miksuj dłużej. Posiekaj cukierki orzechowe i dołóż do kremu. Wymieszaj szpatułką tylko do połączenia.
Na spód okrągłej formy o średnicy 22 cm rozłóż herbatniki. Na nie wyłóż połowę puszki masy kajmakowej. Przykryj ponownie herbatnikami. Równomiernie rozprowadź połowę kremu śmietanowego z cukierkami. Przykryj herbatnikami. Rozsmaruj resztę masy kajmakowej, ułóż kolejną warstwę herbatników i masy śmietanowej.
Orzechy posiekaj bardzo drobno, najlepiej z pomocą blendera albo rozdrabniacza. Powinny mieć konsystencję okruszków. To samo zrób z pozostałą częścią herbatników. Posyp wierzch ciasta Śnieżynka bez pieczenia. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin.