Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do niego piekarnika, a jej przeplatające się warstwy pozwalają na odkrywanie wielu smaków.
Tortownica 22 cm
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 510
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 124
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 510
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 124
Składniki
Mocno schłodzone mascarpone i śmietankę umieść w misce. Wsyp cukier. Ubijaj tak długo aż będzie puszysty i sztywny krem. Nie miksuj dłużej. Posiekaj cukierki orzechowe i dołóż do kremu. Wymieszaj szpatułką tylko do połączenia.
Na spód okrągłej formy o średnicy 22 cm rozłóż herbatniki. Na nie wyłóż połowę puszki masy kajmakowej. Przykryj ponownie herbatnikami. Równomiernie rozprowadź połowę kremu śmietanowego z cukierkami. Przykryj herbatnikami. Rozsmaruj resztę masy kajmakowej, ułóż kolejną warstwę herbatników i masy śmietanowej.
Orzechy posiekaj bardzo drobno, najlepiej z pomocą blendera albo rozdrabniacza. Powinny mieć konsystencję okruszków. To samo zrób z pozostałą częścią herbatników. Posyp wierzch ciasta Śnieżynka bez pieczenia. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin.