Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24930
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 130
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 556
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24930
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 130
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 556
Składniki
Make wymieszac z soda, przesiac na stolnice i posiekac z margaryna (200g.) Dodac pozostale skladniki:3/4 szkl. cukru, jajka, zoltka, mleko, 3 lyzki miodu, sode i cukier wanilinowy i zagniesc ciasto. Podzielic je na 4 czesci.
Przygotowac prostokatna forme 20x30 cm. Wyciac 4 czesci o tych wymiarach z papieru do pieczenia i na kazdym z nich rozwalkowac jeden kawalek ciasta. Na jedna czesc ciasta wylac goraca polewe orzechowa i upiec razem z pozostalymi. Piec okolo 15 min. w temp. 170 stopni do uzyskania zlotego koloru.
Aby uzyskac polewe orzechowa nalezy rozpuscic 1/2 kostki margaryny, 4 lyzki cukru i 2 lyzki miodu, a na koncu dodac posiekane orzechy wloskie 200 g.
Na mase budyniowa nalezy ugotowac budynie wedlug przepisu podanego na opakowaniu zuzywajac o 1/3 mleka mniej niz podano w przepisie. Ostudzic.
W celu otrzymania karmelu puszke z mlekiem wstawic do garnka z woda i gotowac 3 godziny. Ostudzic.
Na jeden upieczony i ostudzony placek nalozyc polowe masy budyniowej, przykryc drugim plackiem ktory nalezy posmarowac karmelem, nastepnie polozyc trzeci placek i wysmarowac go druga polowa masy budyniowej i na koniec polozyc placek z polewa orzechowa. SMACZNEGO!!!