Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staromodne babeczki z budyniem to proste połączenie ciasta kruchego i budyniu czekoladowego. Przygotowuje się je bardzo szybko. Są przy tym bardzo smaczne. Staromodne babeczki z budynie to nie wątpliwe jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa. Zamiana na krem czekoladowy sprawiła, iż te tradycyjne babeczki nabrały zupełnie innego aromatu i smaku.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Chłodzimy co najmniej dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdy kawałek ponownie wałkujemy. Wykrawamy z niego wierzch naszej babeczki. Z pozostałego ciasta wylepiamy brzegi foremki. Budyń czekoladowy: Wrzącą wodą zalewamy gotowy budyń czekoladowy. Studzimy. Na podpieczone babeczki układamy po łyżce gotowego budyniu. Przykrywamy wyciętym krążkiem. Dobrze zlepiamy babeczki. Babeczki pieczemy około 10 minut w 190 stopniach. Ostrożnie wyjmujemy z foremek, jak jeszcze są ciepłe. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.