Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113209
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 630
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1086
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113209
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 630
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1086
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Składniki
Miód podgrzać z mlekiem mieszając do połączenia składników,ostudzić. Z powyższych skladnikow wraz z miodem i mlekiem zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części,upiec placki w 180 stopniach ok. 15 minut.
Do mleka wsypać kasze manny i cukier,gotować mieszając aż masa będzie gęsta . Ostudzić. Następnie utrzeć z masłem.
Składniki umieścić w garnku,podgrzewać do połączenia się składników. Dodatkowo 2 małe słoiki dżemu lub powideł. Pierwszy blat posmarować dżemem na to polowa masy ,przykryć drugim blatem i znowu dżem i masa,na to ostatni blat. Polać polewą.