Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto drożdżowe z truskawkami. Idealnie do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 312
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 321
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 464
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 312
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 321
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 464
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny. Truskawki dzielimy na mniejsze części. Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy pudrem. Smacznego ;)