Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska do popołudniowej kawy. Przepis jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego w tym przepisie znacznie skróci cały proces, dzięki czemu jeszcze szybciej będziecie mogli się cieszyć smakiem tego wyjątkowego wypieku. Do dzieła!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85154
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2450
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85154
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2450
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7049
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do nich cynamon oraz brązowy cukier. Wszystko razem mieszamy.
Arkusz ciasta francuskiego umieszczamy na papierze w blaszce do pieczenia. Jabłka układamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy owoce. Boki ciasta łączymy ze sobą. Górę ciasta nacinamy delikatnie nożykiem.
Jajko wbijamy do miski i ubijamy za pomocą widelca. Rozkłóconym jajkiem smarujemy nim wierzch ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-45 minut.