Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska do popołudniowej kawy. Przepis jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego w tym przepisie znacznie skróci cały proces, dzięki czemu jeszcze szybciej będziecie mogli się cieszyć smakiem tego wyjątkowego wypieku. Do dzieła!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do nich cynamon oraz brązowy cukier. Wszystko razem mieszamy.
Arkusz ciasta francuskiego umieszczamy na papierze w blaszce do pieczenia. Jabłka układamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy owoce. Boki ciasta łączymy ze sobą. Górę ciasta nacinamy delikatnie nożykiem.
Jajko wbijamy do miski i ubijamy za pomocą widelca. Rozkłóconym jajkiem smarujemy nim wierzch ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-45 minut.