Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z czerwoną kapustą"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 63
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 26
Polecam.
Odsłon: 357
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3630
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 63
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 26
Polecam.
Odsłon: 357
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3630
Składniki
Kapustę myjemy i szatkujemy na cienkie paski. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, podlewamy wodą, wsypujemy rodzynki, goździki, kminek, chili, doprawiamy pieprzem i solą. Obieramy jabłko, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Na koniec zagęszczamy mąką. Odstawiamy do ostudzenia.
Roztapiamy masło. Ciasto wyjmujemy z opakowania, delikatnie rozwałkowujemy. Dzielimy na dwie części. Do ostudzonej kapusty dodajemy pokruszony ser feta, mieszamy. Farsz rozkładamy na cieście, zostawiając kawałek, który smarujemy masłem, zwijamy. Strudel układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Górę smarujemy masłem i posypujemy orzechami. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180oC na jasnozłoty kolor. Strudel kroimy na dwucentymetrowe kawałki i podajemy z różnymi sosami.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł.
Wartość odżywcza porcji 280 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia